FPVPP 2019: Výzva k podání žádosti

VÝZVA FPVPP 2019:

sportovním spolkům, působících na území města, k podání žádostí na zařazení do rozdělování finančních prostředků získaných z rozpočtu města Hradec Králové (Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace z „Fondu na podporu veřejně prospěšných projektů“ č. smlouvy 2019/0719 z 9. 4. 2019), na základě usnesení Zastupitelstva města Hradec Králové č. ZM/2019/117 ze dne 12. 3. 2019, termín podání: nejpozději 26. 4. 2019 do 13 hod.

Žadatel musí splňovat současně všechny následující podmínky:

  • Spolek, který v celém roce 2017 a 2018 vyvíjel sportovní činnost podle zaregistrovaných stanov na území města Hradec Králové, a jeho členové se kromě sportovní přípravy účastnili soutěží družstev či jednotlivců, pořádaných příslušnými svazy/asociacemi nebo jiných veřejných vystoupení (akademií);
  • Spolek, který má individuální členy, kteří platí individuální členské/oddílové/registrační příspěvky alespoň ve výši 150,-Kč za kalendářní rok;
  • Spolek, který vede evidenci všech svých členů a jimi zaplacených příspěvků. Vede účetní nebo daňovou evidenci odpovídající typu spolku a v rozlišení, odpovídajícímu těmto pravidlům. V účetní nebo daňové evidenci je schopen odlišit hlavní (sportovní) činnost od vedlejších (podnikatelských);
  • Spolek, který není příjemcem dotace z rozpočtu města Hradec Králové na činnost sportovních organizací – akademií dětí a mládeže (fotbalová, hokejová, basketbalová, tenisová).

Spolky, které jsou příjemci dotací z rozpočtu města Hradec Králové na sportovní akademie dětí a mládeže, mohou žádat pouze o příspěvek na nájemné a energie; o příspěvek na členy pak mohou žádat pouze ty sportovní oddíly spolku, které nejsou příjemci dotací na akademii).

Povinné přílohy k žádosti:

  1. Výpis ze spolkového rejstříku na www.justice.cz, po zadání IČ, zvolit úplný výpis (pokud spolek ještě nemá provedeny zákonné úpravy ve spolkovém rejstříku, dodá navíc stanovy a zápis z valné hromady o volbě statutárního zástupce).
  2. Výsledovka nebo Výkaz zisku a ztráty za rok 2018 v rozlišení na hlavní a vedlejší činnost, která zřetelně obsahuje náklady na nájemné a energie (plyn, elektřina, voda, teplo). Příspěvek se vypočítává z hlavní (sportovní) činnosti.
  3. Seznam členů k  31. 12. 2018, platících příspěvky, nejméně 150,-Kč/rok (seznam členů nepředkládají spolky sdružené v ČUS).
  4. Aktuální bankovní výpis (ne starší jeden měsíc), v jehož záhlaví musí být shodný vlastník účtu s názvem žadatele – spolku nebo potvrzení banky o vedení účtu pro žadatele.

Kontakt na administrátora projektu:

Královéhradecká unie sportu, z.s. Habrmanova 192/2, 500 02 Hradec Králové

Milena Fridrichová, tel.: 604 571 185, e-mail:

Soubory ke stažení