Projekt ČUS SPORTUJ S NÁMI

 

Česká unie sportu připravila projekt na podporu sportování široké veřejnosti ČUS SPORTUJ S NÁMI. Cílem projektu je motivovat veřejnost k širšímu aktivnímu zapojení do sportovních aktivit nejen v soutěžních podobách.

O projektu:

Co je ČUS SPORTUJ S NÁMI 

ČUS SPORTUJ S NÁMI je největší sportovní projekt, který kdy probíhal na území České republiky. 

Akce tohoto projektu procházejí náročným sítem výběru, a pokud na některou vyrazíte – ať už aktivně, nebo jen jako diváci – vždy se setkáte s několika podobnými charakteristikami. Kromě příležitosti k pohybu pokaždé představují i společenskou událost, kam si můžete vyjít s přáteli nebo s celou rodinou, případně zde nové přátele poznat. Vybíráme akce s tradicí i nové události, které mají zajímavou koncepci a jasnou proveditelnost. Akce, které mají sportovní i společenskou úroveň, jsou kvalitně zorganizovány a jejich dosah není jen lokální. Zkrátka akce, které si užijete.

Projekt je zaměřen zejména na sportovní a pohybové aktivity dětí a mládeže, ale také na generace dospělých a seniorů. Smyslem je ukázat, že sportování je zábavné, přínosné, poučné a přitažlivé pro každou věkovou skupinu s nespornými pozitivními přínosy pro fyzické i duševní zdraví lidí, že vede také k prohlubování sociálních kontaktů, morálně volních hodnot člověka a k žádoucímu začleňování do společnosti.

Jádrem projektu jsou pečlivě vybrané sportovní akce členských sportovních klubů a tělovýchovných jednot, národních sportovních svazů a partnerských sportovních organizací. Do projektu jsou zařazovány akce zpravidla s větším počtem účastníků, které probíhají každoročně a mají ověřenou tradici, známou dobrou sportovní a společenskou úroveň i rozsah nebo jsou součástí sportovních kalendářů – termínových listin sportovních svazů. Zařazeny mohou být také akce náborového charakteru i nové akce s prověřeným odpovídajícím konceptem a doloženou proveditelností.

JAK PŘIHLÁSIT SVŮJ PROJEK DO ČUS SPORTUJ S NAMI SPOLU S PODMÍNKAMI NALEZNETE PŘÍMO ZDE!