71. VOLEJBALOVÁ DŘEVĚNICE SKONČILA ÚSPĚŠNĚ

Největší a nejpopolárnější antukový turnaj má za sebou již 71. dějství. A bude patřit k těm vydařeným, i když déšť také promluvil do jeho průběhu.

Nejdříve výsledky prvního víkendu - junioři a kadeti (21 startujících družstev) : 1.Dukla Liberec A, 2.Rychnovský klády, 3.VK Stáníček, 4.Slavia Hradec Králové, 5.Benátky nad Jizerou, 6.Repre ČR U16 A. Nejlepší dorostenec Tomáš Červa (Dukla Liberec).

Juiorky a kadetky (19) : 1.Rychle a zběsile, 2.Valmez A, 3.Červený Kostelec, 4.Repre ČR U16 modré, 5.Ruce v kapse, 6.Madoko Jičín,

Nejlepší dorostenka Natálie Tučková (Rychle a zběsile), MISS turnaje Adriana Cihlářová (Červený Kostelec). Veteráni nad 40 let (11) : 1.VŠ Praha, 2.Panda, 3.Boston, 4.Stavárna, 5.Perštejn, 6.Sokol Dře-věnice. Seniorky mad 40 let (9) : 1.Pozdní sběr, 2.Kapacity, 3.Mix, 4.Black Mamba, 5.Středověk Most, 6.Canonky Kralupy.

V sobotu se rozehrála i soutěž mužů 1.A třídy, která pokračovala vyřazovacími boji v neděli. V ní nastoupilo celkem 9 týmů. Ze skupinové fáze postoupily týmy Repre ČR U20 červení i modří, Slavia Hradec Králové, VK Benátky, SKP Ústí n. L., Pekokníři. Holzterm a Rumídci.

Všechny kategorie měly velmi dobrou úroveň,všichni startující předvedli kvalitní výkony, poslední písknutí za výborné atmosféry na osvětlených kurtech vyšlo až na pět minut po půlnoci ...

Neděle začala krátkou přeháňkou, která opozdila program utkání asi o 30 minut. Odstartovaly soutěže mužů 1.B (I. a II. liga), kde se představilo 10 týmů a navečer nejvíce oslavovala družstva : 1.Richmond, 2.Červíci, 3.Sokol Mnichovo Hradiště, 4.Zikuda Turnov, 5.VK Stráníček, 6.Rotující pípa. Ženy 1. třída (12 týmů) : 1.Exdobiholky, 2.Hvězdná pěchota, 3.Prasyl, 4.My ještě nechceme domů, 5.Sokol Mnichovo Hradiště, 6.Je to tam. Nejlepší hráčka Jana Havlíková z vítězného týmu .Superveteráni nad 40 let (8): 1.Pivovar Svijany, 2.Prasyl Mladá Boleslav, 4.Litomyšl, 5.Sršáni Mnichovo Hradiště, 6.XXXL Slaný. Dohrála i elita mužů : 1.Slavia Hradec Králové, 2. Representace ČR  U20 modří,3.VK Benátky, 4.Pedokníři, 5.Representace ČR U20 červení, 6.SKV Ústí nad Labem. Nejlepším hráčem byl vyhlášen Michal Hovorka (Slavia HK). Finále bohužel dopadlo tak trochu neslaně-nemastně, když musel být zápas v koncovce prvního setu kvůli silnému dešti a větru přerušen (23:18 pro ČR U20) a pak už nebyl dohrán, protože representance připravující se na mistrovství Evropy do Řecka a Srbska nemohla riskovat na promočeném kurtu případné zranění naplno bojujících borců.

Celkem tedy startovalo za první dva dny 99 týmů, což je zhruba 800 aktivních volejbalistek a volejbalistů, představili se také kvalifikanti z řad rozhodčích, kteří před komisaři z řad velezkušených extraligových bývalých sudích bojovali o umístění na ligové listiny.

Turnaj,až na odpolední krátkou a silnou bouřku, proběhl velice pěkně, atmosféra byla nadstandartní, zejména v sobotní noci, kdy výborně posloužilo i nové výkonné osvětlení.

Popolární Volejbalová Dřevěnice pokračovala i následující víkend,  kdy se v sobotu odehrály volné soutěže mužů a žen a v neděli pak nejoblíbenější soutěž mixů (4 muži + 2 ženy).  Výsledky muži (34): 1.Summer masakr, 2.Rotující pípa, 3.Lipský kolo, 4.Svartovi je hodně, Pumpero, 6.Stáníček. Ženy (43) : 1.VK Hronov, 2.Dnes po sedmé, 3.Dukla Liberec juniorky, 4.Je to tam, 5.Madony drinks, 5.VK Sever Žatec. Mixy (60) : 1.Valmezáci A, 2.Rychlý prachy, 3.Valmezáci B, 4.Vejdi a neuškoď, 5.Pedokníři, 6.Podrž mi pivo.

Na 71. Volejbalové Dřevěnici se představilo celkem 236 týmů, což je hrubým odhadem téměř 1900 hráček a hráčů nejrůznějších věkových i výkonnostních kategorií, od kadetů po superveterány, od amatérů až po rerpezentanty minulé či současné. Dorazily výběry ČR do 20 let (dva týmy), do 16 let (3 týmy),to mluvíme o mužích, a další dva repre týmy do 16 let děvčat. První neděli vysílala televize Sporty TV přímý přenos z finálových zápasů elitní kategorie mužů a domácí pořadatelé se v přímých rozhovorech mohli pochlubit tím, co už 71 let pro volejbal dělají.

Dřevěnici navštívil i hejtman hrálovéhradeckého kraje Martin Červíček a dva z jeho náměstků - téměř domácí Rudolf Cogan a Arnošt Štěpánek. Do nelehkých prací pro hladký chod turnaje se zapojilo témeř 200 pořadatelů od nejmladších zapisovateklů, přes techniku, žen v kiosku, vedení soutěží, služeb ve stanovém městečku a parkovišti, tedy skoro celá vesnice a také řada dojíždějících kamarádů a podporovatelů akce.

Týmy odjížděly velmi spokojené a příští rok už mají v diářích červeně zatržené první dva srpnové víkendu, kdy se hraje už 72. Volejbalová Dřevěnice...

Václav Nidrle, ředitel turnaje